Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De rol van KLOK in de MVO keten

Binnen de afvalbranche neemt KLOK een belangrijke rol in op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor KLOK om kritisch naar de eigen activiteiten te kijken. Onze focus ligt op de invloed van inzameling, transport en duurzame be- en verwerking van de afvalstoffen. Wij zijn ons ervan bewust dat de invloed in de keten verder gaat dan het alleen benoemen van verbetermaatregelen. Door een goede zelfreflectie en door open te staan voor verbeteringen die afkomstig zijn uit de omgeving zijn wij in staat om continue verbetering op het gebied van duurzaam ondernemen door te voeren.

Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het primaire proces nemen wij een proactieve rol in op gebied van duurzaam ondernemen. Onze adviseurs kunnen vanuit hun brede milieukennis onze klanten adviseren over het organiseren, beheren en voorkomen van afval- en reststromen binnen bedrijven. Indien gewenst tonen wij de klanten dat hun afval op een duurzame wijze wordt verwerkt. Aan de achterkant van het proces verlangen wij van de eindverwerkers dat zij het afval eveneens op een maatschappelijk verantwoorde manier verwerken.

Wilt u meer weten over KLOK en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Download hier ons duurzaamheidsverslag.