Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Groenafval

Groenafval is onder meer afkomstig uit tuinbouwactiviteiten, van bos- en natuurterreinen en openbaar groen. De meest voorkomende soorten zijn takken en snoeihout van bomen en struiken, plantsoenafval, bermmaaisel, hooi en groengewas, slootafval, watercultures en riet dat vrij komt bij het leeghalen van onder meer sloten en vijvers, agrarisch afval en stobben, stammen, boomschors, bladafval en iepenhout.

Tuinbouwafval
In de tuinbouw moet het afval van planten en bloemen of van oogst- en wisselteelten in groentekwekerijen vaak in grote hoeveelheden en in een zeer kort tijdsbestek worden afgevoerd en verwerkt. Ons zusterbedrijf Van Vliet Contrans is hierin gespecialiseerd. Steenwolmatten worden bijvoorbeeld weer grondstof voor steenfabrieken.

Transport en overslag
Wij beschikken over een groot wagenpark dat speciaal geschikt is voor het vervoer van gescheiden afval- en reststoffen. Niet alleen over de weg, ook over het spoor en het water vervoeren wij afval. Qua infrastructuur en inrichting behoren onze depots tot de meest complete van Europa.

Voor het inzamelen van groenafval, kunnen wij u ondersteunen met een breed scala aan containers en andere inzamelmiddelen. Onze medewerkers adviseren u graag over de beste oplossing voor uw situatie.